INFOGRAFIC VIDEOCHAT IN ROMÂNIA – ANUL 2019

România, nr. 1 mondial în videochat

România este lider mondial la videochat, având peste 100.000 modele și câștiguri fabuloase de sute de milioane de euro, cifrele fiind într-o creștere continuă. Doar una dintre cele mai importante platforme de profil înregistrează aproximativ 2,5 milioane de modele, cele mai multe provenind din Europa de Est.

Cât câștigă modele de videochat în România

Câștigurile modelelor de videochat variază de foarte multe lucruri precum experiența, categoria de conținut pe care o vizați, numărul de urmăritori, orele lucrate, ș.a.m.d. Aceștia sunt doar câțiva factori ce influențează câștigurile lunare ale modelelor de videochat. Câștigurile în videochat pot porni de la 100€ și pot ajunge chiar până la 6000/7000 € pe zi pentru un model solo, feminin. Cuplurile au un potențial și mai mare de câștig, ajungând chiar la 10.000 € într-o singură zi.

Videochat de acasă vs. Videochat de la studio

Videochatul de acasă a luat amploare în ultimii 2 ani, crescând pe zi ce trece atât ca venituri cât și ca număr de modele. Videochatul de acasă a devenit mult mai profitabil față de cel de la studio datorită comisionului mult mai avantajos de care beneficiază aceste modele. Potrivit datelor noastre, modelele ce practică videochatul de la studio, câștigă în medie 10.800 €.  Videochatul de acasă înregistreaza cel puțin dublu, aproximativ 25.300€.

Galațiul, orașul cu cele mai multe modele videochat

Potrivit datelor noastre dar și a interesului național față de acest subiect, orașul Galați este pe primul loc în România ce înregistrează cele mai multe modele de videochat, urmat apoi de Iași, Bucuresti, Ploiești. Raportându-ne la regiunea Moldovei, este totuși interesant faptul ca Galațiul și Iașiul înregistrează cele mai multe modele pe când Piatra Neamț și Bacău au o rata de interes mult mai mică față de videochat, fiind la polul opus ca și numar de modele.

Infografic: