În acest articol vă prezentăm top 8 cele mai folosite tehnici pe care studiourile de videochat le folosesc ca să își atragă modelele.

1. Bonusul de 500, 800 sau chiar 1000 de euro la angajare.

Probabil una dintre cele mai folosite promisiuni este cea a bonusului de angajare.

Problema constă în faptul că bonusul de angajare, NU îl primești la angajare… Ci peste 3-6-12 luni de muncă în cadrul studioului, când probabil îți vei da seama că poți face mult mai mulți bani lucrând de acasă.


2. Salariu de $1000-$2000 garantat

Pe principiul că poți fi cea mai leneșă și neîngrijită persoană, tot vei face peste 4.300 de lei garantat, iar dacă nu îi vei face, ți-i va da studioul.

La prima citire sună bine. După ce te apuci de lucru afli că treburile nu stau chiar așa. Ca tu să primești acea sumă de bani „garantată” trebuie să respecți niște condiții.

Condițiile pot suna cam așa:

Program de lucru strict — undeva în jur de 8-10 ore pe zi.

Trebuie să ai un aspect fizic mai mult decât decent și să știi limba engleză foarte bine.

Să plătești pentru unele servicii oferite gratuit de studio modelelor care nu beneficiază de salariu garantat (makeup, lecții de limbă engleză, ș.a.m.d.).

Bineînțeles că la acest salariu garantat se pot aplica diferite penalizări pentru nerespectarea programului de lucru (o scurtă întârziere te poate costa chiar și $100), neascultarea indicațiilor trainerului și așa mai departe. Iar la finalul lunii, din $2000 s-ar putea nici un sfert să nu primești.


3. Venituri de 30.000 de dolari din primele luni de videochat

Nu este exclus, însă este extrem de improbabil. Ai mai multe șanse să te lovească fulgerul în drum spre studio decât să produci sumele colosale promise de ei.

Banii în videochat nu se fac pocnind din degete, este nevoie de foarte multă muncă și dedicare. Și cu cât concurența este mai mare (și credeți-ne când vă spunem… Este foarte mare), cu atât este mai greu să te îmbogățești de pe urma videochatului.

Un model începător produce între 0 și $3.000 pe lună.


4. Vacanțe scumpe, mașini, telefoane performante. Toate acestea plătite de studio.

Nici bine nu te-ai așezat pe scaunul de la interviu că deja studioul îți promite vacanțe în locuri exotice, mașini scumpe, operații estetice sau chiar apartamente.

Suntem siguri că la un venit de $30.000 din prima lună o vacanță de 500 de euro plătită de studio te va încânta.


5. Faci bani fără limba engleză, că doar de aia avem traineri

Nu mai este un secret faptul că trainerii de la studio au ajuns să aibă mai multă nevoie de limba engleză decât modelele, acest lucru fiindu-le necesar în a vorbi cu membrii în locul lor.

Un membru va observa că modelul nu cunoaște limba engleza din momentul în care acesta va deschide gura, iar acest lucru îl va face să plece din camera ta.

Dacă nu știi limba engleză însă ai vrea să înveți, îți recomandăm să citești articolul nostru despre „Cum să înveți limba engleză dacă vrei să te apuci de videochat


6. Plătesc ei taxele și impozitele pentru tine

De ce ar face cineva asta?

Dacă nu ai firmă taxele reprezintă undeva în jur de 41% din venituri la un contract de munca sau 16% din venituri la un contract care presupune plata impozitului pe venit (sunt puține contracte de genul și se situează la limita legii).

De obicei ăsta e unul din semnele care dau de gol o colaborare nelegală, dar nu întotdeauna este cazul.

Dacă ei plătesc taxele în locul tău, de obicei înseamnă că în contract este menționată o durată minimă de colaborare de 1-2 ani sau alte prevederi avantajoase pentru studio, iar dacă modelul nu respectă această clauză, acesta va fi obligat să plătească studioului sub formă de daune toate taxele și impozitele plătite de la începutul colaborării, plus penalizări.


7. Confidențialitate 100%

Afirmația de mai sus se dovedește a fi falsă din momentul în care ești văzută intrând pe poarta studioului.


8. Program Flexibil

Din păcate nu atât de flexibil pe cât crezi. Flexibilitatea constă de cele mai multe ori în posibilitatea modelului de a își alege pe ce tură dorește să lucreze. Tura de dimineață, de zi sau de noapte.

Deci dacă crezi ca azi poți veni la 2 și maine la 3, ai șanse mari să te înșeli.


Prezentul articol are la bază experiențele modelelor care au lucrat la diverse studiouri de videochat, atât cunoscute cât și mai puțin cunoscute.

Dacă totuși vreți să vă convingeți pe propria piele, vă rugăm ca la următorul interviu să fiți atente la detaliile aflate în acest articol.