Orele petrecute că model de videochat în făță calculatorului, ne pot afecta organismul odată cu trecerea timpului.  Statul prea mult la calculator ne poate afecta calitatea vederii sau chiar metabolismul, ce poate duce la apariția kilogramelor în plus. Însă asta nu e tot.

Cel mai adesea, orele petrecute noaptea, consumul de cafea și băuturi energizante împreună cu insuficientă odihnei ne poate afecta frumusețea fizică precum ar fi elasticitatea pielii sau a elasticității părului nostru.

În dorința de a evita aceste probleme pe cât de mult posibil,  ne dorim să oferim câteva sfaturi avizate d.p.d.v medical pentru toate modelele de videochat sau de ce nu, pentru orice altă persoană unde la locul sau de muncă  utilizează în mod frecvent un calculator.

O alimentație echilibrată și sănătoasă

O alimentație bogată în micronutrienti și macronutrienti te poate ține la distanță de problemele neprevăzute. Fructele și legumele proaspete reprezintă cea mai bogată sursă de micronutrienti de care organismul tău are nevoie pentru a se menține sănătos.

Pentru a acoperi necesarul zilnic trebuie să mâncăm fructe și legume cât mai variate. Un mic coșuleț cu legume și fructe cât mai variate că și coloristică, vor reuși să acopere necesarul zilnic.

Nu este însă suficient să consumi doar fructe și legume pentru că organismul tău să fie sub control. Acesta mai are nevoie și de macronutrienti: carne, brânzeturi, produse de panificație, nuci, ouă și așa mai departe.

Deși, organismul nostru are o nevoie infimă de alimente bogate în fructe și legume făță de macronutrienti, acestea trebuie să fie esențiale și indispensabile zi de zi în alimentația noastră.

A, și să nu uităm de consumul a cel puțîn 2L de apă în fiecare zi. Hidratează-te corespunzător!

Prin urmare, o alimentație bogată și sănătoasă împreună cu o hidratare corespunzătoare, te vor ajută să eviți multe probleme de sănătate. Pielea, părul și unghiile tale sunt atacate zi de zi datorită mai multor factori nocivi însă cu ajuorul unei alimentații sănătoase, acestea își vor menține frumusețea și vei ține la distanță toate complicațiile de care nici nu cred că ai vrea să auzi.

Exerciții fizice

Pentru a scapă de greutățile în plus sau pentru a-ți menține metabolismul la un nivel optim, este nevoie de exerciții fizice cât mai intense precum cele pe care le includ antrementul HIIT (High-intensity interval training). Studiile arată că efortul intens, dar de scurtă durată, poate aduce mai multe beneficii decât efortul susţinut, de lungă durată. Pentru a vedea mai multe detalii despre beneficiile antrementului HIIT, dai click aici.

Modelele de videochat de obicei nu încearcă neapărat să scape de greutatea în plus pentru că nu ar fi cazul, ci pentru că doresc să își mențînă atât kilogramele cât și sănătatea. Însă, dacă observi că kilogramele scapă de sub control, îți vom recomandă de fiecare dată, antrenamentul HIIT și o alimentație scăzută în calorii pentru o slăbire eficientă.

În timp ce ești pe live, dacă stai pe scaun, îți recomandăm ca spatele să fie cât mai drept iar picioarele trebuie să fie sprijinite pe sol. De asemenea o dată la 30 minute este bine să mai faci putina miscare in fata camerei (1-2 minute) pentru a-ți întinde mușchii. Este chiar recomand sa te misti, sa fii energica in fata camerei, asta iti poate aduce chiar mai mult trafic.

Nu uită, introdu în rutină ta un sport și fă mișcare moderată! Vei capătă mai multă energie și vei ține controlul asupra greutății.

Protejează-ți ochii de lumina albastră

Lumina albastră este peste tot în ecranele televizoarelor, telefoanelor mobile, calculatoarelor și a altor dispozitive mobile.
Expunerea îndelungată a ochilor la lumina albastră duce la întreruperea producţiei de melatonină, un hormon foarte important pentru sănătate.
Iată câteva sfaturi pentru a ne proteja de lumina albastră:
  • Mută-ți privirea de la monitor în altă parte o dată la 15-20 minute.
  • Clipește mai des pentru a-ți umezi corespunzător ochii
  • Ajustează lumina ecranului în mod corespunzător
  • Instalează o aplicație gratuită (f.lux)  care să filtreze luminiozitatea și coloritul ecranului în mod automat în funcție de perioada zilei
  • Folosește ochelari de protecție în făță calculatorului
  • Fă-ți un control oftalmologic periodic

Cu drag,

Xenia – echipa CamQueen