CÂND A ÎNCEPUT TOTUL

Era vara lui 2017, așteptam rezultatele examenelor pentru admiterea la Medicină, în București când o fostă colegă de liceu mi-a propus să mă angajez în domeniul videochat-ului, că se platește foarte bine. Bineînțeles că am refuzat categoric oferta, planurile mele fiind cu totul altele.

În decurs de câteva zile am fost notificată de faptul că am fost admisă și că pot deja trimite prima tranșă din taxa de student (aproximativ 4,500 RON). Am fost super entuziasmată, am discutat și cu părinții mei, ei susținându-mă financiar în viața mea de studentă.

Apoi a urmat integrarea, obișnuirea cu profesorii și colegii, cluburile, petrecerile studențești, învățatul cu zilele pentru sesiune și mini-vacanțele.

Primul an a fost cel mai dificil, m-a învățat să apreciez mai mult vacanța de vară.

SITUAȚIE NEPREVĂZUTĂ ÎN ANUL 2

Înaintea începerii celui de al 2-lea an au intervenit niște situații ce i-au determinat pe părinții mei să nu își mai poată permite să îmi plătească facultatea.

Așa că a trebuit să îmi caut de muncă, full-time. Am găsit la un restaurant de pe lângă centrul vechi, însă nu îmi convenea că trebuia să lucrez în ture, iar uneori fix când trebuia să fiu la facultate. Apoi am găsit la un call center care era foarte aproape de universitatea la care învățam, am fost la interviu și mi-au oferit un salariu de 1350 lei, iar dacă îmi dau silința pot primi extra 300 de lei din bonusuri. Am acceptat, pentru că nu aveam prea multe alternative.

Următoarea destinație a fost la bancă, trebuia să îmi iau un credit pe care să-l pot achita în cel mult 12 luni, pentru a putea să mai iau un credit și pentru anul următor. Cei de la bancă mi-au comunicat că nu îndeplinesc condițiile necesare pentru credit și că singura opțiune ar fi să îi conving pe părinții mei să o facă pentru mine. Nu voiam să pun problema asta în responsabilitatea lor.

Au urmat câteva zile de depresie generală, nu știam cum pot face rost de bani.

ÎN NECUNOSCUT

Într-o dimineață la cafea mi-am adus aminte de propunerea fostei mele colege în legătură cu studio-ul de videochat. Într-un fel nu doream să mă apuc de videochat, dar de pe partea cealaltă aveam de plătit facultate, chirie, utilități, mâncare, etc.

Așa că m-am decis. De mâine mă apuc de videochat… Dar nu la studio, vreau să fac de acasă, nu îmi permit să dau 50% nimănui. Așa că am apelat la un amic să îmi facă conturile și am vorbit cu vechea mea colegă să îmi explice câte ceva despre acest domeniu.

Îmi aduc aminte că prima dată înainte să intru online mă simțeam ca un animal ce urmează să fie dus la abator, eram foarte speriată de necunoscut dar mi-am adus aminte ce m-a sfătuit fosta mea colegă „Te relaxezi, dai drumul la muzică și go with the flow!”. Fix asta am și făcut, am luat o poziție confortabilă, am pus muzica mea favorită și am început să vorbesc cu membrii ce îmi intrau în room. Iar ușor-ușor mi-am intrat în ritm. Orele treceau, iar eu primeam credite care se transformau în bani la fiecare 2 săptămâni.

În primele mele două săptămâni am făcut în jur de 3800 de lei, simțeam că l-am apucat pe Dumnezeu de picior, că lumea este a mea și că pot face orice îmi doresc.

Cu banii din videochat și din job-ul de la vremea respectivă am reușit să îmi achit prima tranșă din taxa de student, eram foarte fericită.

Am continuat să lucrez la call-center și în timpul liber să mai stau și online, pentru un venit suplimentar, plus că în 2 luni, trebuia să plătesc a doua tranșă la facultate.

Următoarea lună a mers și mai bine, făcusem 2200 de dolari așa că mi-am dat demisia de la job și am decis să îmi câștig banii doar din chat, asta ca să pot învăța și pentru universitate.

Am plătit cu ușurință și a doua tranșă, iar din banii rămași mi-am luat un laptop mai bun, de pe care să pot și învăța, și lucra.

AM UITAT EU SĂ IAU ÎN CONSIDERARE NIȘTE LUCRURI?

Încasările au început ușor să scadă, iar în 6-7 luni ajunsesem să produc sume destul de mici, nu aveam membri suficienți în cameră și nu știam ce se întâmplă. Așa că am contactat singura persoană pe care o știam din domeniul ăsta. Ea cunoștea pe cineva care se ocupă cu promovarea modelelor de videochat, și care ar putea să îmi aducă mai mulți membri în room.

M-am întâlnit cu el la o cafenea și am început să discutăm în larg situația, care îmi este problema și care îmi sunt așteptările. Tipul face parte din echipa CamQueen, iar în urma discuției mi-am dat seama că deși am aproape un an de când lucrez, continuam să fac unele greșeli care îmi scădeau din venituri.

Am început să aplic sfaturile primite și în câteva zile am început să observ o creștere masivă în camera mea, iar unii din membrii care nu au plătit niciodată au începută să plătească.

Ziua următoare l-am contactat pe tipul cu care mă văzusem și am început colaborarea cu CamQueen. Lucrez cu ei de atunci și îi recomand oricărei persoane care face videochat de acasa.

Între timp, am reușit să strâng banii pentru restul anilor de facultate și mă gândesc să îmi cumpăr un apartament.

Tu de ce te-ai apucat de videochat?

 

Cu drag, Laura!